Chattspel

Som vi tidigare nämnt så går det alldeles utmärkt att chatta med sina medspelare samtidigt som man spelar bingo. Chatten ligger alltid i samma fönster som själva spelet man spelar och dem som skriver där är dina medspelare samt en chattmoderator. Något som gör att det blir ännu mer spännande är att man kan spela spel i chatten.

Det finns massor av olika varianter på chattspel, nedan kommer vi att ge ett exempel. Men det man kan säga om alla chattspel är att dem är enkla och aldrig har några komplicerade regler. Sedan är det alltid chattmoderatorn som bestämmer vilket spel som ska spelas, när och vem som vinner. Hur vet man då vilket spel som kommer att spelas i chatten, jo det skrivs ut av chattvärden i början av det ordinarie bingospelet. Sedan går det till så att man måste anmäla sig i chatten för att få vara med och det kan man göra tills chattmoderatorn säger att det är fullt. Något som man bör tänka på, även om reglerna i chattspelen inte är krångliga så krävs det att den som deltar skriver det på rätt sätt i chatten. Man måste använda sig av stora bokstäver och stjärnor när man skriver vissa delar etc. Om man inte gör det så kommer ens bidrag inte att gillas och då är man inte med i spelet. Nu kommer en beskrivning av chattspelet FÖDELSEDAG, mycket nöje!

Födelsedag

Om chattvärden bestämmer att ni ska spela Födelsedag så börjar han eller hon med att skriva ut det i chatten på följande sätt: *FÖDELSEDAG*. När han eller hon har gjort det så anmäler man sig till att delta genom att skriva sitt födelsedatum i chatten så här: ÅÅ MM DD. Nu gäller det att koncentrera sig på vilka nummer som dras i det ordinarie bingospelet, för att vinna så måste dina födelsesiffror dras. Om dem gör det så skriver du på följande sätt: *FÖDELSEDAG* ÅÅ MM DD. Om man är först med att ha skrivit in sitt bidrag och det är rätt så vinner man, vem som vinner bestäms alltid av chattmoderatorn.

Skulle det nu vara så att fler än en spelare har samma födelsenummer så gör man på följande sätt; en av spelarna, vilken bestäms av chattmoderatorn, får byta plats på två siffror så att alla bidrag bli unika. Om man spelar 75-nummers bingo så fungerar det så att dem som har högre siffror än 75 i sitt nummer får byta plats på dem två siffror det gäller och då blir det rätt.

Frågor om bingo?
Har du frågor om bingo kan du nu ta hjälp av en riktig bingoexpert.